čtvrtek 3. října 2013

Nerozhodná

Nerozhodná je rukopisem, na který jsem asi nejvíc pyšná ze všech knih a příběhů, které jsem zatím napsala.


Příběh je o dívce se jménem Annabelle, které zemřeli rodiče a ona je tak nucena odstěhovat se s bratrem ke své jediné příbuzné – starší sestře, ta bydlí ve státě Delaware s manželem a synem. Annabelle už dlouho předtím, ještě když bydleli s rodiči, tušila, že se k  sestře její manžel nechová hezky a jeho nadřazenost a namyšlenost je jeden z důvodů, proč ho nesnáší a nechce se k nim stěhovat. Pochyby se potvrdí hned první večer, kdy od svého švagra dostane první facku.



Tato linie děje je prolnutá s druhou, kde Annabelle nastupuje do nové školy. Pozná se tam s partou lidí, kteří se spolu znají už několik let a díky okouzlujícímu Tylerovi se do této party začlení. To ještě netuší, že  její hodiny umění vede jeho bratr, William. Annabelle se tak zaplétá do komplikovaných citů k oběma bratrům. A i přes to, že vztah mezi žákyní a profesorem je zakázaný, ani jeden se tomu není schopen pořádně bránit. Oba ale vědí, že Annabelle bude s Tylerem lépe a William tak odjíždí na nějaký čas do New Yorku. Annabelle zůstává s Tylerem a věří, že už s ním bude napořád. Její víru ale odvrátí hádky se švagrem, pravidelné utíkání z domu do bezpečí a nečekaný Williamův návrat.


Každá z postav má svoji vlastní a důležitou roli v celém příběhu. Ať už jsou to hlavní hrdinové, nebo vedlejší postavy. Bez jejich vytvoření by příběh nemohl být kompletní. A to samé platí i pro vytvoření školního rozvrhu, dosazení profesorů, vytvoření soundtracku nebo jen najití toho správného místa v Delawaru, které by splňovalo moje představy. Celý příběh se odehrává na krásných 350ti stránkách a já sama se k němu každou chvíli obracím, abych se vrátila k pro mě už známým místům a abych se nechala inspirovat pro další takový komplikovanější příběh, jako je to právě Nerozhodná.

První úryvek z knihy si můžete přečíst zde. :)



Stefanie G.


2 komentáře:

  1. Krása. Vážně klobouk dolů. Časem se určitě začtu.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se mi ji podaří do té doby vydat :) Děkuji moc! :)

      Vymazat