úterý 13. ledna 2015

Carey Heywood - Him #2 - ONA (RC)

Je to tahle holka. Chodíme spolu do angličtiny. Sedí ve vedlejší lavici. Vídám ji každý den, ale nikdy jsem si jí vlastně pořádně nevšiml.
- ONA, str.7

První díl série ON byl vtipný, milý, čtivý a romantický. Byl druhý díl stejný? Líbil se mi? Nebo byl dokonce ještě lepší než ten první?

Snažil jsem se na NI zapomenout, ale bylo to zbytečné. Vryla se mi totálně pod kůži, a pak odešla bez jediného slůvka rozloučení…“
Když měli v šesté třídě společně vypracovat literární projekt, neměl Will Price ani ponětí, že se právě ONA stane jeho nejlepší kamarádkou a že časem přátelství přeroste v lásku. Znamenala pro něj vše, po čem toužil a co ve svém životě potřeboval.
ONA však jedné noci bez slůvka vysvětlení zmizí.
Bez NÍ Willův život ztrácí smysl, neví jak dál, tápe v nejistotě a obavách.
Co prožívá a jak tráví těch dlouhých sedm let, kdy nemůže být s NÍ?
A když se ONA vrátí, co udělá, aby JI získal zpět?


Originální název: Her
Série: Him
Autor: Carey Heywood
Díl v pořadí: 2.
Nakladatelství: Galatea
Překlad: Blanka Kukuczková
Počet stran: 224
Rok a měsíc vydání: 2014/11
Klíčová slova: NA, romantika, erotika
Přibližný doporučený věk: 18+
BUX.cz: 249 Kč / online 187 Kč

 
Carey Heywood žije v Richmondu ve Virginii (USA) se svým manželem, třemi dětmi a pejskem Yokiem. Pracuje ve světě financí a ve svém volném čase pečuje o svou rodinu a přátele. Po nocích se ovšem noří do svého imaginárního světa svých literárních postav a přitom si pravděpodobně pochutnává na gumových bonbónech, které má ráda. [Databáze knih]



Willův příběh
Řekněme si to na rovinu. Ta obálka je prostě příšerná. Moc dívek po ní v knihkupectví asi nesáhne. A jestli láká kluky, to nevím. Každopádně vím, že jim by se příběh nejspíš nelíbil. A to je právě ono. I když se jedná o Willův pohled na věc, je kniha až příliš roztomilá a romantická. Což je zase něco pro holky, nebo ne?
První díl byl vyprávěn střídavě – jednou z minulosti, jednou ze současnosti. Will ten svůj ale vypráví od začátku. Od chvíle, kdy se se Sárou poznali, kdy začal chodit s Jessicou a proč, kdy si poprvé uvědomil, že ho Sára přitahuje a kdy ho opustila.
Pokud jste první díl četli, je to perfektní zpestření, protože vám mnoho věcí zapadne do sebe a vy si uvědomíte, jak se po celou dobu cítil právě Will. A pokud o této sérii slyšíte poprvé, a chcete dát prvně šanci Willovu příběhu, no řekněme, že vám možná pár maličkostí uteče. Především se mi zdálo, že Carey jde ve druhém díle spíš o Willovy zážitky a pocity, než o přímou řeč, která je zase hodně v předchozím díle. A navíc je tu pak ta velká zápletka, která to těm dvěma prostě zavaří, a kterou lze lépe pochopit ze Sářina pohledu.
Postav je v obou dílech stejně. Will se nezmiňuje o dalších přátelích či spolupracovnících natolik, aby měli významný podíl na příběhu. Stále je tu jeho emocionálně zničená matka, otec, který je stále pryč, Sářina rodina, která ho přijala za svého a Sářin bratr, který se stal jeho nejlepším přítelem. Pak je tu pár lidí, které zmiňuje z let na střední škole – jako právě Jessica. Nikdo důležitý navíc nepřibyl. Což může být na jednu stranu škoda. Nějaké větší zpestření by si příběh přece jen možná malinko zasloužil.
Je nemyslitelné, abych vám doporučovala pouze jednu knihu, protože obě mají něco do sebe, i když jsou až příliš klišoidní. Já byla nadšená z obou. Druhý díl jsem si užila stejně jako ten první. Byl pro mě oddechový, pohodový, romantický, úsměvný a nějaká ta erotická scéna mu taky nechyběla. Kniha měla jednoduše vše, co mám ráda. Jediné, co mě překvapovalo, byla Willova povaha. Byl jiný, než jsem si ho představovala. Úplně jiný. Ale možná taky lepší. Kdyby byl větší hajzlík, nejspíš by to celé dopadlo jinak, ale to jsou jen moje dohady. J
Takže ať tak či onak, musím vám doporučit obě dvě knihy. Začněte s JEJÍM příběhem, protože ten vám prozradí víc. A pokud se vám bude líbit, pokračujte JEHO příběhem, protože ten vám všechno mnohem víc osvětlí. A navíc má ještě bonuspár závěrečných kapitol navíc, než má ONA. A to za to přeci stojí, nebo ne? Nakladatelství Galatea zase ukázalo skvělý výběr příběhu pro vydání a já doufám, že se na podobné příběhy budu moci těšit i nadále!

Hodnocení:
4 hvězdičky z pěti

Za recenzní výtisk velmi děkuji nakladatelství GALATEA!

Stefanie G.


RECENZE ON
http://stefanie-g-books.blogspot.cz/2014/10/carey-heywood-him-1-on-rc.html

Žádné komentáře:

Okomentovat