středa 16. července 2014

Léto s nakladatelstvím Jota - Projekt Easy? - 1. část: "Znáte Easy?"


Tak i na mě došla řada a napůl dobrovolně a napůl díky Čistému se zapojuji do projektů pro nakladatelství Jota. Nejsem si moc jistá, jestli to můžete brát jako oficiální "YA léto s nakladatelstvím Jota", to mi Míša zatím neodsouhlasila, každopádně jsem vytvořila projekt Léto s nakladatelstvím Jota, který je podobný. Bude shrnovat zajímavé knihy z tohoto nakladatelství, které mě zaujaly, na které jsem se těšila a které bych vám ráda doporučila. 
Prvním takovým uvedením projde kniha EASY? a vy si tak budete moci udělat představu, jak budou jednotlivé části projektu u všech vybraných knih vypadat.
Ale teď už blíže k Easy? :)
Zatím nemám přesně dané, kdy budou vycházet další části, možná to bude hned druhý den, možná za týden. Na to bude potřeba, abyste sledovali blog nebo alespoň Facebookové stránky blogu
Dnes jsem si pro ty z vás, kteří jste ještě o knize neslyšeli, připravila malé představení knihy a anotaci. Snad vás Easy? zaujme a budete se těšit i na pokračování tohoto projektu! Jako další pro vás přichystám něco o autorce a možná i nějaký krátký rozhovor. :)






Název: Easy?
Série: Contours of the Heart (Easy)
Autorka: Tammara Webber
Překladatelka: Sabina Čechová
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 308
Rok a měsíc vydání: 2013/12
Klíčová slova: New Adult, romantika, erotika
Přibližný doporučený věk: 16+
Jota: 298 Kč / online 238 Kč




Anotace:

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.
Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.


Stefanie G.

1 komentář: