čtvrtek 15. května 2014

Rachel Hawkins - Démon z Hex Hall (Hex Hall #2)

Čekala jsem, že bude celý v černém, ale místo toho vypadal jako normální kluk. Až na obrovský meč, který držel v ruce. "Je to vážně nutné?" zeptala jsem se. Zahlédla jsem, že se mu u pasu pohupuje i dýka. Trhl sebou. Zdálo se mi, že se mu ulevilo. Pak znovu odvrátil pohled a hledal něco ve sportovní tašce, která mu ležela u nohou.
"Jen mi to připadá zbytečné, když už máš dýku a já mám k dispozici neuvěřitelně silné kouzelné schopnosti."
"Neuvěřitelně silné?" Postavil se, v ruce držel zlatý řetěz. "Připomenu ti dvě slova. Ošklivej pejsek."
- Démon z Hex Hall, str. 173

Konečně jsem se dostala k přečtení druhého dílu Hex Hall! Tolik jsem se na tuto knihu těšila, že jsem si ji pořídila zároveň s posledním dílem na Den knihy bez DPH. Rozhodně toho nelituji, i když je pro mě stále náročné zvykat si na tolik nadpřirozených bytostí v jedné knize.
Navíc mám dnes šťastný den a děkuji všem, co jste mi drželi pěsti na přijímačky, protože já se DOSTALA! :D Alespoň vím prozatím jeden obor, ale to mi ke štěstí stačí! Takže DĚKUJI MOC!

Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Originální název: Demonglass
Série: Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Díl v pořadí: 2.
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Počet stran: 248
Rok a měsíc vydání: 2012/07
Klíčová slova: čarodějnice, vlkodlaci, upíři, fantasy, romantika, napětí
Přibližný doporučený věk: 14+


Rachel Hawkins studovala angličtinu na Auburn University a pracovala jako učitelka, dokud se nestala spisovatelkou na plný úvazek. Kromě trilogie Hex Hall jí letos vyšla kniha s názvem Spell Bounds (často přidávaná k trilogii Hex Hall jako čtvrtý díl), která je také plná magie, a příští rok je naplánované vydání knihy s názvem Rebel Belle.



Sophie Mercerová je zpět!
Konečně jsem měla trochu času a mohla jsem se začíst do knihy, na kterou jsem se těšila od chvíle, kdy mi došla! Ne, že by takových nebylo víc J Rozhodně mě příběhem nezklamala, i když jsem se toho ze začátku hodně obávala a u některých kapitol jsem jen šokovaně otevřela pusu a nadzvedla obočí a mezitím ze mě vyletělo nechápající: „Cože?!“. Ale takových chvil bylo naštěstí jen pár a já se po chvíli začetla do příběhu a zhltla ho celý za jedno slunečné odpoledne.
Musím uznat, že se mi Sophie v něčem zalíbila trochu víc a v něčem trochu méně. Líbily se mi její sarkastické poznámky, kterých je v tomto díle opravdu požehnaně, a nesnášela jsem její stesky po Archerovi. Ale pořád to byla ta stará dobrá Sophie z prvního dílu.

Anglie, Prodigio, Oko, Archer a Cal
Snad neprozradím moc velký spoiler, když řeknu, že se v tomto díle se Sophie podíváte do Anglie. J Ze začátku mě to vykolejilo, protože přece jen okolnosti, za jakých se tam ona, Jenna i Cal dostanou, jsou na mě až příliš urychlené, ale ocenila jsem to. I když jsem si představovala, že po okolních městech budou chodit častěji. Na druhou stranu, nejsou to obyčejní turisté, že? J
Ve druhém díle hodně rostou útoky Oka na členy Prodigia a s nimi i Sophiiny obavy, že se chtě nechtě brzy střetne s Archerem, který byl naposledy viděn právě v Londýně. Má z toho nepříjemný pocit, ale přece jen je její touha po něm o něco silnější.
Pak je tu také můj favorit – Cal, jehož jsem si oblíbila už v prvním díle. Rozhodně nás Rachel nenechá vydechnout jen tak. Sotva se oklepeme ohledně záležitosti s Archerem, odjezdem do Anglie a nečekanou návštěvou, čeká nás přiznání a naprostá šokující zpráva, která se týká právě tohoto mladíka. Rachel, klobouk dolů, to by mě ani ve snu nenapadlo! :D


Mnoho nových postav
Už v prvním díle bylo na Hecate hodně postav, ale s druhým dílem ještě přibyly. Větší roli zaznamenáme u Sophiina otce a pak jsou tu členové Rady v Anglii. Mezi nimi je i sestra ředitelky Casnoffovové – Lara. Nesmím zapomínat ani na dvě nové postavy, které vám nejspíš zamotají hlavu a až do konce nebudete vědět, co si o nich máte myslet. Těmi postavami jsou Nick a Daisy. Samozřejmě je těch nových postav o něco víc, ale ty hlavní jsem už zmínila. Kdybych je chtěla vyjmenovat všechny, neměli byste žádné překvapení. J

Postřehy, pocity a doporučení
Vážně jsem se moc těšila, až budu mít tuto knihu doma. A tak, když se mi naskytla příležitost koupit si druhý i třetí díl této série za zvýhodněnou cenu, neváhala jsem. Sice jsem zapomněla, jak je příběh plný nadpřirozených bytostí a trvalo mi tak dlouho, než jsem se znovu začetla a zvykla si na to (vážně nejsem velká fanynka takovýchto příběhů), ale pak jsem si ho vážně užívala. Kniha mi dělala příjemného společníka na odpoledne.
Pokud jste již četli první díl, předpokládám, že jste dlouho neodolali a druhý díl si přečetli co nejdřív. Tak jsem to měla v plánu i já. Bohužel se to nějak protáhlo a já se k němu dostala až teď. První díl totiž opravdu končí zajímavě a myslím si, že jen málo nás vášnivých čtenářů by nechalo jen tak nedočtenou sérii. :D
Avšak v případě, že jste o této sérii ještě neslyšeli, musím vás ujistit, že první dva díly byly opravdu dobré. Osobně si myslím, že za přečtení stojí. Jestli jste měli rádi Harryho Pottera a jiné příběhy s čarodějnicemi, tento by se vám mohl líbit také. Tím ovšem neříkám, že sérii Hex Hall srovnávám s Harrym. To ne. Ten byl rozhodně propracovanější. :D Na druhou stranu musím říct, že i když mají oba dva první díly jen přes dvě stě stran, příběh v nich je i přesto svým způsobem dlouhý, chytlavý, napínavý a čtivý. Někdy prostě není potřeba tlusté knihy, aby vás děj bavil.
Závěrem trvám na svém a knihu k přečtení doporučuji jak těm, kteří za sebou mají zatím jen jeden díl, tak i těm, kteří o sérii ještě neslyšeli (série Hex Hall, kdybyste to přehlédli) a rádi by si přečetli něco nového. Se Sophii Mercerovou, Archerem Crossem a Callem s Jennou se určitě nudit nebudete!



Hodnocení:
4 hvězdičky z pěti

Knihu si můžete koupit například ZDE.

Stefanie G.


Anotace, obálka: Bux.cz
Obrázek: Pinterest

2 komentáře:

  1. Gratuluji k přijetí:)
    Tato série mě velmi zaujala, tak si ji snad brzy přečtu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)) Měla jsem obrovskou radost :)
      Hex Hall je taková hezká oddechovka, když není tolik času, ale přece jen je nálada na čtení :) Určitě si ji přečti :)

      Vymazat