středa 10. prosince 2014

Kateřina Petrusová - Bavettovi #1 - Nebezpečná láska (RC)

"Ty máš prsa!" konstatoval šokovaně. Chvilku jsem na něj rozpačitě civěla a nevěděla jsem, jak zareagovat - všichni předchozí svěřenci o mých prsou věděli už od začátku a takovéhle dotazy neměli. Netušila jsem, jestli mám Mikeemu vysvětlit základní rozdíly mezi mužem a ženou, nebo dělat, že jsem neslyšela. Nakonec jsem se to rozhodla přejít bez dlouhého vysvětlování:
"Ty je máš taky ne?"
- Nebezpečná láska, str. 82


Určitě už jste o Kateřině Petrusové slyšeli. A pokud ne, dozvíte se o její prvotině v recenzi. Ke mně se dostala až po delší době, ale tak jako tak, jsem jejím prvním příběhem naprosto okouzlená a nemůžu se dočkat, až se začtu do dalšího dílu!

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?


Originální název: Nebezpečná láska
Série: Bavettovi
Autor: Kateřina Pertusová
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Fragment
Překlad: -
Počet stran: 376
Rok a měsíc vydání: 2012/02 (dotisk 2014)
Klíčová slova: romantika, napětí
Přibližný doporučený věk: 18+
Fragment: 299 Kč / online 254 Kč

Kateřina Petrusová je spokojená manželka, pyšná matka a psavec, chvílemi hodně líný a nepravidelný. Psaní se věnuje více než sedmnáct let – povídky, pokusy básničky, blogové zápisky i pár úplně opravdových článků na internetu. Psaní je pro ni relax a zábava. A sama říká: „A pokud pak čtení toho, co napíšu, pobaví i někoho dalšího, je to další, úžasný bonus.“ [oficiální web autorky]

Malí ani velcí kluci vousy nenosí
Hned ze začátku vám musím přiznat, že jsem z knihy naprosto nadšená! Už dlouho jsem nečetla něco tak originálního a zábavného. Proto si u mě Katčiny knihy získaly čestné místo v knihovničce!
I když vás možná může odrazovat obálka a název, nenechte se mást. Kniha má opravdu příběh, na který jsem doposud nikde nenarazila. Je šokující, je romantický a je napínavý. Je prostě úžasný!
Mladá Paige se živí jako ošetřovatelka. Když je po smrti jednoho jejího svěřence doporučená blízkým pozůstalé rodiny, pohovor nadšeně a zvědavě přijímá. Po tomto úmrtí totiž ví, že už se o starší lidi starat nechce, protože k nim moc přilne. Ale jejich smrt je zasáhne příliš brzy a je to tak pro ni příliš bolestivé. Tato nová nabídka práce zajišťuje v tomto směru bezpečí. Má se totiž starat o syna. Jenže to ještě netuší, co na ni čeká.
Michael, neboli Mikee, je třicetiletý muž, který se po autonehodě vrátil svým chováním do svého dětství. Jedná tak, uvažuje i mluví. Po několika dnech, kdy se s Mikeem sžívá dohromady je jí oznámeno, že s ním musí odjet někam pryč. Alespoň na týden. Daleko z města. I přes své obavy nabídku přijímá a tak se ocitá v malé dřevěné chajdě s chlapem, co se chová jako dítě a nikdo neví, kdy se vrátí do normálu. Navíc je tu ten podivný podnik celé Bavettovic rodiny.
Bylo úžasné pozorovat Paiginu práci. A to od začátku až do konce. Mikeeho jsem si okamžitě zamilovala, ačkoliv co je v knize hodně rozporuplné, je jeho chování, které je připodobňováno tříletému klukovi. No nevím… Ale po zkušenostech musím říct, že to odpovídalo tak pětiletému dítěti… Každopádně jsem se s ním ohromně nasmála! A každou chvíli jsem se alespoň uculovala. Slovní přestřelky mezi ním a Paige prostě stály za to!
Kromě těchto dvou postav narazíte ještě na mnoho dalších. Ať už jsou to Michaelovi rodiče a bratr Robert, který mi rozhodně bral dech pokaždé, když se objevil, nebo jejich personál – Theresa, hospodyně u Bavettových, Johnny, osobní strážce Roberta, a jeho manželka Sue a mnoho dalších.
Ačkoliv jsem knihou byla naprosto uchvácená, měla pár much. Jednu už jsem zmínila výše. Ta druhá je, že mi od druhé půlky přišlo všechno jaksi uspěchané. Já sama bych asi nereagovala stejně jako Paige. Potřebovala bych mnohem víc času. Ale to je jen můj osobní názor. S tou uspěchanou druhou půlkou přichází i uspěchaný konec, ale ten už mi tolik nevadil. Nejspíš bych asi chtěla, aby příběh prostě pokračoval dál, dokud by všichni nezestárli a neumřeli, ale to už by z toho byla telenovela. A to nikdo nechce, že? :D
Co Katce musím pochválit a zatleskat při tom, je ona závěrečná zápletka! Byla úžasná! Prostě klobouk dolů! Jediná nevýhoda byla, že jsem si přečetla zadní přebal knihy a dopředu ji očekávala. To od nakladatele nebylo moc fér. L Ale i tak jsem měla slzy na krajíčku a musela vytáhnout kapesníček!
Věřte mi, že Nebezpečná láska je skvělou knihou s ještě skvělejším příběhem! Překypuje originalitou a rozhodně se čte sama! Takže pokud hledáte něco na odreagování, něco zábavného a přitom romantického a zároveň i trochu napínavého, rozhodně jí dejte šanci! Já sama už se brzy pustím do dalšího dílu a nemůžu se dočkat!


Hodnocení:

Za recenzní výtisk velmi děkuji nakladatelství FRAGMENT
Knihu si můžete koupit ZDE.



Stefanie G.

1 komentář:

  1. Pěkná recenze :) Knížku jsem četla a moc se mi líbila a při čtení jsem se skvěle pobavila :)

    OdpovědětVymazat