středa 22. října 2014

Emma Chase - Tangled #1 - Zapletený (RC)

"Mimochodem, já jsem Drew." Natáhl jsem ruku. "A vy jste?"
Zvedla ruku. "Zasnoubená."
- Zapletený, str. 16

Máte náladu na další eroticky laděný příběh a nevíte jaký si vybrat? Já zkusila Zapleteného a věřte mi, že jsem byla velmi mile překvapená!

Drew Evans, úspěšný třicátník se sebevědomím až do stropu, svůj život miluje a rozhodně v něm nehodlá cokoliv měnit. Proč taky? Přes týden září v otcově koncernu, o víkendu v nočních klubech. Vztah? Láska? K čemu! Ženy na něj stojí frontu a jemu jeho životní motto „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ plně vyhovuje. Alespoň do té doby, než potká Kate, svou novou kolegyni s vlasy po pás a jazykem jako břitva. Jenže Kate má před svatbou, na aférky si nepotrpí, a jak se zdá, ani na Drewa... 
A že mu v práci šlape na paty? Tak to už, kočka, trochu přehání, ne? Jenže zákonům přitažlivosti neporučíš a muži jsou tvorové nejen ješitní, ale i bojovní. 
Zvlášť, když se zamilují…


Originální název: Tangled
Série: Tangled
Autor: Emma Chase
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Mladá Fronta
Překlad: Iva Hejlíčková
Počet stran: 224
Rok a měsíc vydání: 2014/09
Klíčová slova: NA, erotika
Přibližný doporučený věk: 18+
KNIHCENTRUM: 239 Kč / online 179 Kč

Emma Chase je manželkou a matkou, která žije v malém městě v New Jersey. V noci je klávesnicovou bojovnicí a dře celé hodiny, aby pestrobarevné postavy přivedla k nekonečnému dovádění a k životu. Má dlouhodobý milující/nenávistný vztah s kofeinem. Také je vášnivý čtenář. Předtím, než se jí narodily děti, byla schopná zhltnout celé knihy během jednoho dne. Psaní bylo po dlouhou dobu také velkou vášní. Zapletený je její první kniha. [stránky autorky]


Neuvěřitelně vtipný Drew Evans
Pokud si po dlouhé době toužíte přečíst zase nějakou tu eroticky zaměřenou knihu, neměl by vám ujít Zapletený. Proč? Protože je prostě jiný než všechny ostatní erotické romány, na které jsem doposud narazila.
Drew Ewans je playboy, frajer, má ženský rád a netají to. Vše vám řekne na plnou pusu a to je taky to, co mě na příběhu neuvěřitelně překvapilo. Hrubé výrazy, žádný stud, žádné ostýchání. Chvíli jsem si musela zvykat na styl vyprávění, ale nakonec jsem mu pomalu ale jistě propadla.
Drewův příběh začíná jeho virózou. Už několik dní polehává ve smradlavém oblečení na smradlavém gauči v ještě smradlavějším bytě. Říkala jsem, že je frajer? No jo, to byl, dokud nepřišla právě ta děsná viróza.
Hned zpočátku se seznámíte s celou Drewovou minulostí od chvíle, kdy poznal JI, Kate Brooksovou, až do doby, kdy chytil tu příšernou nemoc. Poznáte úskalí, se kterým se musel vypořádávat, jaké úsilí musel vynaložit, aby mu tato nádherná žena začala důvěřovat. Nebylo to jednoduché. Kate je totiž zasnoubená a ještě navíc začala pracovat ve stejné firmě jako jeho kolegyně. A on se přece s lidmi z práce nikdy nezaplétá. Až do teď.
Rozhodně se máte na co těšit. Tím, jak se Drew s ničím nepáře a vše vám naservíruje na zlatém podnose, je jiný než všichni ti ostatní chlapi v erotických románech. Navíc je opravdu vtipný! První polovinu knihy jsem se každou chvíli smála jako potroublá.
Kromě Drewa a Kate se seznámíte ještě s Drewovými kamarády, jeho sestrou Alexandrou (Mrchou, jak jí říká), jeho rodinou, nejlepší kamarádkou Kate, Dee-Dee, i s Kateiným snoubencem. Nejvíc mě ovšem učarovala Mackenzie, Drewova neteř. Bez ní by příběh nebyl tak úžasný, jaký byl.
Bylo vidět, že si Emma opravdu dává záležet na tom, aby byl příběh jiný, a přitom podobný všem ostatním. Vtipné scény byly její nejsilnější stránkou a já si je užívala do poslední chvíle. Ví, jak čtenáře zaujmout, i když si ze začátku říkáte: „Páni, nevím, jestli je to čtení pro mě s těmi hrubiánskými výrazy.“ Jenže když na vás Drew vyrukuje se všemi těmi poznatky o mužích a jejich myšlení, zasmějete se a pokračujete ve čtení.
Navíc samotné vypravování je jiné, než na které jsme v knihách zvyklí. Drew s vámi prostřednictvím knihy téměř doopravdy komunikuje. Opravdu vám svůj příběh vypráví. Jako příklad můžu uvést hned větu na první straně:

„Vidíte tu nemytou a neoholenou hroudu na gauči? Chlápka ve špinavém šedém triku a roztrhaných teplákách?
To jsem já. Drew Ewans.“

A tak to jde dál a dál. Stále s vámi udržuje jakýsi druh komunikace a o to líp se kniha čte.
Ale abych se nezasekla jen u kladného hodnocení…
Musím přiznat, že jsem z knihy byla naprosto unesená, nadšená, nemohla jsem se odtrhnout. Vtip sršel z každé strany a já chtěla víc a víc. Až do poloviny. Od druhé půlky a od chvíle, kdy jste se dostali k osudnému víkendu, se pro mě kniha pomalu stávala otřepaným erotickým příběhem. Přestávala jsem na něm vidět něco speciálního a prostě jsem jen chtěla vědět, jak to teda dopadne. Viděla jsem v něm BožskéhoBastarda, Božského Cizince, Božského Hráče i trochu Fifty Shades a myslím, že bych přišla i na další příklady. Přišlo mi, jakoby Emmě došly vtipy. Jakoby nevěděla, jak zápletku rozplést, a tak z Drewa, z toho drsného Drewa, z toho, ze kterého jsem byla nadšená, udělala ukňourané malé děcko, které si myslí, že si vše, včetně Kate, koupí za své peníze. A ona mu na to ještě navíc skočila. Uvědomovala jsem si, že Kate vlastně byla úplně obyčejná. Ničím zajímavá… Mrzelo mě to. Protože do té doby měla kniha úžasný spád s úžasnými postavami.
Každopádně jsem ráda, že jsem měla možnost si tuto knihu přečíst. Těšila jsem se na ni a chtěla si ji přečíst už v angličtině. A i přes toto zklamání se těším na další díly a z celého srdce doufám, že se v nich dočkám zase toho svého drsného Drewa.
Tímto mi nezbývá nic jiného, než vám říct: "Jděte, kupte si Zapleteného, pokud máte rádi erotické romány jako já. Přečtěte si ho, hltejte ho, smějte se s ním, ale nebuďte moc zklamaní závěrem. Byli jste varováni." J
Zapleteného jednoznačně DOPORUČUJI! V mé vlastní knihovničce se krásně vyjímá (i přes tu ne moc lákavou obálku). :D   

"A prokristapána, nenech ji dívat se na Popelku. Co je to za příklad? Bezduchá nána, která si ani nepamatuje, kde nechala pitomou botu a musí čekat na nějakýho pitomce v legínách, aby jí ji přinesl? Jděte s tím..." 
- Zapletený, str. 91

Hodnocení:
4 hvězdičky z pěti

Za recenzní výtisk velmi děkuji KNIHCENTRU!

Stefanie G.

2 komentáře:

  1. Najprv ma zaujala obálku, no veľa recenzií na knižku som nevidela a nevedela som, čo čakať. :) Asi po nej predsa len siahnem.

    OdpovědětVymazat