středa 9. července 2014

Knihy měsíce - červen 2014


KNIŽNÍ HITPARÁDA

Nejlepší kniha
Kostičas (Samantha Shannon)
Proč: Tato kniha mě hned na svém začátku pohltila a vyplivla mě až na konci. Její příběh byl dokonale spletitý a zamotaný, že jsem stále jen čekala, co se stane dalšího. Už dlouho jsem knihou nebyla tolik nadšená, jako právě Kostičasem! Rozhodně jej doporučuji!





Nejhorší kniha
Plavat se žraloky (Claire Bidwell Smith)
Proč: U této knihy jsem při čtení trpěla. Tolik špatných emocí, tolik deprese a zoufalství… Ne, na to můj žaludek nemá. A abych pravdu řekla ani ji nadále ve své knihovničce nechci. Jsem ráda, že už mě to mrazení, pokaždé když jsem se na ji podívala, opustilo.





Největší překvapení
Všechna pravda, co je ve mně (Julie Berry)
Proč: Nevěděla jsem, co přesně od této knihy očekávat, tak jsem neočekávala nic. Prostě jsem se jen pustila do čtení a brala ji jako další recenzní výtisk. Překvapila mě natolik, že jsem se ji rozhodla pořídit do své knihovničky ve fyzické podobě. Opravdu moc povedená kniha!




Největší zklamání
Rozděleni časem – V pasti (Julie Cross)
Proč: První díl této série se mi líbil. Opravdu líbil. I když byl občas zamotaný a já jej chvílemi nechápala, líbil se mi. O to víc jsem se těšila na druhý díl. Ten mě bohužel zklamal už na začátku. A pak už se to pomalu jen dál a dál táhlo…



Nejnapínavější kniha
Všechna pravda, co je ve mně (Julie Berry)
Proč: Dlouho jsem přemýšlela, kterou knihu mám označit za nejnapínavější. Jestli Kostičase, Včera tě budu milovat nebo právě Všechnu pravdu, co je ve mně. Nakonec zvítězila právě ta poslední a to díky tomu, že jsem byla stále na trní, jak vše dopadne. Nervózně jsem hltala každou stránku a chtěla jsem se co nejdřív dozvědět, co se to vlastně hlavní hrdince stalo…




Nejakčnější kniha
Kostičas (Samantha Shannon)
Proč: Nejakčnější knihu bylo také těžké vybrat. Váhala jsem ještě nad Včera tě budu milovat a věřte mi, že dosud si nejsem výběrem jistá. Každopádně vyhrál Kostičas a to se svým akčním koncem J  




Nejvtipnější kniha
Kronika kambionů – Osudová přitažlivost (Jaime Reed)
Proč: Tato kniha mě zachránila, když jsem dočetla Plavat se žraloky. Potřebovala jsem něco vtipného, něco lehkého na čtení. Osudová přitažlivost byla ta pravá volba! Ještě teď se směju při pomyšlení na některé hlášky! J



Nejnudnější kniha
Žádná.





Nejromantičtější kniha
Včera tě budu milovat (Cristin Terrill)
Proč: Nemůžu jinak… Prostě nemůžu… Ten konec mě prostě a jednoduše dostal…





Nejočekávanější kniha
Božský hráč (Christina Lauren)
Proč: Nejočekávanější knihou celého měsíce pro mě byl jednoznačně třetí Božský! Těšila jsem se na něj jako malá holka na novou hračku :D A rozhodně mě nezklamal!



Nejrozporuplnější pocity z knihy
Plavat se žraloky (Claire Bidwell Smith)
Rozděleni časem – V pasti (Julie Cross)
Proč: Stále si nejsem moc jistá, jaké pocity ve mně zakotvily po dočtení Plavat se žraloky, ale jedno vím jistě: Tuto knihu už si nikdy podruhé nepřečtu! A proč jsem sem zařadila ještě V pasti? Kvůli tomu bláznivému konci, který mě nechal s otevřenou pusou.





Knižní série objevené v tomto měsíci
Kostičas (Samantha Shannon)
Proč: Nebýt tolika příznivých ohlasů, ani bych o něm snad nevěděla. Proklouzl by mi mezi prsty. Ale to se naštěstí nestalo a já jsem za něj neskutečně vděčná!





Nejlepší obálka
Kostičas (Samantha Shannon)
Proč:  Obálka Kostičase mě uchvátila na první pohled! Je zajímavá, poutavá, nevšední a nutí člověka, aby si přečetl anotaci na jejím druhém konci. Moc se těším na druhý díl!




Nejhorší obálka
Rozděleni časem – V pasti (Julie Cross)
Proč: První obálku této série jsem ještě zvládla, ale ta druhá… To už bylo i na mě moc. Prvně jsem chtěla zvolit Všechnu pravdu, co je ve mně, protože i její obálka se mi nelíbí, ale V pasti vyhrálo díky obrázkům dvou hlavních postav.



Hrdina měsíce
Finn (Včera tě budu milovat - Cristin Terrill)
Strážce (Kostičas - Samantha Shannon)
Proč: Protože bez Finna by se Em daleko nedostala :)  A protože Strážce byl postava, která stále jen něčím překvapovala.



Hrdinka měsíce
Paige Mahoney (Kostičas - Samantha Shannon)
Judith (Všechna pravda, co je ve mně - Julie Berry)
Proč: Dlouho jsem nenarazila na statečnější hlavní hrdinky, jako byly právě Paige a Judith. Paige způsobem, jakým se vyrovnala se zajetím a Judith způsobem jakým se vyrovnala se svým propuštěním na svobodu.


 

Pár měsíce
Em a Finn (Včera tě budu milovat - Cristin Terrill)
Proč: Em a Finn jsou pro mě téměř epickým příkladem jako Augustus a Hazel… ♥ Rereading této knihy je jistý!




  

Stefanie G.

3 komentáře:

  1. Bezvadné kousky! :) Ani se ti nedivím, že Kostičas má jak nejlepšího hrdinu, tak i hrdinku a má také nejlepší obálku a je také nejakčnější a samozřejmě je ten nejlepší. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Prostě ten Kostičas si musím přečíst- všichni ho chválí :) A Plavat s žraloky jsem si původně taky chtěla přečíst, ale jak to tak vidím, tak asi ne :)

    OdpovědětVymazat
  3. V pasti se mi vůbec nelíbilo, vyloženě jsem se ztrácela, přitom první díl byl super
    Giveaway

    OdpovědětVymazat