pátek 13. června 2014

Knihy měsíce - květen 2014


KNIŽNÍ HITPARÁDA

Nejlepší kniha
Kukačka (Karolina Limrová)
Proč: Musím se přiznat, že jsem byla nucena se podívat na svá hodnocení. Váhala jsem mezi Kukačkou, Jako led a Hrej tajně. Nakonec jsem ale dala největší počet hvězdiček právě Kukačce a myslím, že si to stejně zaslouží! Trvalo mi sice delší dobu, než jsem ji přelouskala, ale příběh mi za to jednoznačně stál! Pokud se chcete pobavit a užít si trochu té slaďárny, myslím, že Kukačka se vám bude líbit!


Nejhorší kniha
Žádná: Kupodivu jsem za měsíc květen neměla ani jednu knihu, která by mi lezla na nervy. Sice jsem se u Erebose trochu nudila a Hon mě nebavil tak, jak jsem očekávala, ale ani jedna nebyla nejhorší knihou.



Největší překvapení
Jako led (J. Lynn)
Proč: Věděla jsem, že se mi Jako led bude líbit, ale i přesto jsem byla překvapená! Mile překvapená. Příběh je sice trošku takové klišé, ale já k němu malinko tíhnu, takže mě kniha nijak zvlášť neodrazovala. :) A navíc se mi líbila i ta akce v závěru.





Největší zklamání
Erebos (ursula Poznanski)
Proč: Jednoznačně, protože jsem čekala mnohem víc. Mnoho blogerů tuto knihu vychválilo do nebes a já jí nakonec nemohla dát také míň než hvězdičky, ale i přesto mě zklamala…




Nejnapínavější kniha
Kruh (Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg)
Proč:. Tato kniha má hromadu napětí a akce již ze začátku, což bych rozhodně nečekala! Navíc se toho v ní dělo tolik, že jsem až nestačila zírat. J




Nejakčnější kniha
Kruh (Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg)
Proč: Ze stejného důvodu jako je uvedená v Nejnapínavější knize. Na začátku mě nechala s otevřenou pusou a tolik mrtvých jsem vážně nečekala!  




Nejvtipnější kniha
Kukačka (Karolina Limrová)
Proč: Pokud jste moji recenzi četli a koukali průběžné hodnocení na Goodreads, musí vám být jasné, že nemůžu jinak :D Tato kniha mě svými vtípky naprosto dostala! Vždy přišly nečekaně a vždy jsem se smála nahlas!




Nejnudnější kniha
Hon (Andrew Fukuda)
Proč: Zdlouhavý začátek bez akce… Vážně jsem trpěla. A jediné, co to zachránilo, byl konec.





Nejromantičtější kniha
Kukačka (Karolina Limrová)
Proč: Není nad trochu klasického romantického scénáře – „Jak chudá holka k milionáři přišla.“ Ale romantika tam byla!




Nejočekávanější kniha
Hrej tajně (Emma Hart)
Proč: Po přečtení knihy Hrej hráčem jsem se nemohla dočkat, až Galatea vydá právě tento druhý díl. Měla jsem od něj mnoho očekávání, těšila jsem se, že se třeba dozvím něco nového o Bradenovi a Maddie. No… Musím říct, že mě trošku zklamala, ale to už tak u druhých dílů bývá J



Nejrozporuplnější pocity z knihy
Žádné


Knižní série objevené v tomto měsíci
Rozděleni časem - Bouře (Julie Cross)
Frigid - Jako led (J. Lynn)
Hon (Andrew Fukuda)
Kruh (Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg)
Proč: Na Rozděleni časem jsem se těšila už dlouho, takže jsem využila příležitosti a poprosila o RC výtisk, rozhodně mě nezklamala. Jako led mi poskytlo Knihcentrum, za což jsem velmi vděčná! Kniha se mi líbila, i když měla nějaké ty drobnosti. Hon je novinka z Fragmentu, takže jsem si ji nemohla nechat ujít. Moc nadšená z něj nejsem, ale na druhý díl jsem zvědavá. No a Kruh mám od Fortuny, jelikož má vycházet již třetí díl, řekla jsem si, že by nebylo na škodu napsat na první díl novou recenzi, protože mnoho blogerů tuto knihu četlo hned po vydání.
  

Nejlepší obálka
Kukačka (Karolina Limrová)
Kruh (Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg)
Proč:  Kukačka mě okouzlila! Vážně! Pro mě je naprosto dokonalá a jednoduchá – V jednoduchosti je krása! A Kruh má také něco do sebe! J



Nejhorší obálka
Jako led (J. Lynn)
Proč: Nemám takovéto obálky v lásce, když mi přišla domů, mamka i ségra se mi smály, co jsem to probůh dostala. Na mě ze začátku tak příšerně nepůsobila, ale s odstupem času… :)




Hrdina měsíce
Jackson Meyer (Rozděleni časem - Bouře – Julie Cross)
Proč: Vidět umírat svoji dívku a nemoct jí pomoct? Uvíznout v jiné časové době a nebýt schopen dostat se zpět? Povinen zachránit svět před Eneči a přitom opustit to, co milujete? Jackson Meyer je mým hrdinou měsíce Května!




Hrdinka měsíce
Sophie Mercerová (Démon z Hex Hall – Rachel Hawkins)
Proč: Původně jsem zvažovala, že žádnou hrdinku nebudu uvádět, ale pak jsem si vzpomněla, že jsem přece jen na jednu konkrétní narazila - na Sophie. Sice to nebyla hrdinka v pravém smyslu slova, ale rozhodně se postavila Zlu a celé Radě! :)



Pár měsíce
Sydney a Kyler (Jako led – J. Lynn)
Megan a Aston (Hrej tajně – Emma Hart)
Proč: Sydney a Kyler sice nejsou mým oblíbeným párem, ale jednoznačně jsou soulu s Megan a Astonem páry měsíce. Byla tam romantika, hádky, nejistota a ten dobrý konec! :) Syd s Kylerem se mi k sobě moc nehodili, navíc Syd byla opravdu jakýsi studený čumák :D A Kyler byl zas divoký, jak utržený z řetězu :D Zato Megan s Astonem se k sobě hodili hned, jen o tom nevěděli :) 


Stefanie G.

4 komentáře:

  1. Musím povedať, že pre mňa najväčším sklamaním bola kniha Jako led.. neviem prečo, asi som príliš očakávala, ale ako nebola až taká zlá. Tiež sa mi páčila akcia ku koncu, čo tomu dala trochu iskru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ni moc těšila, trošku mě zklamala, ale celkově se mi líbila :) Raději od knih, na které se těším už moc neočekávám :D O to je pak zklamání ještě větší...

      Vymazat
  2. Tak s hrdinkou mesiaca rozhodne súhlasím a čo sa týka Lovu, tak ten začiatok bol fakt nudný. Som práve za polovicou, ale dosť ma zaráža podobnosť s Hrami o život. Hneď by som ich vedela vymenovať najmenej päť. Autor sa touto sériou vo veľkom inšpiroval, ako vidieť. Dúfam, že druhá polovica bude lepšia.
    A Jako led? Tak to som nečítala, ale po otrasnej knihe Wait for you ani neplánujem :D okrem toho som čítala dosť veľa negatívnych názorov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se u Honu opravdu dost nudila... Nic pro mě, ale aspon ten konec to trochu zachránil a nejspíš se pak vrhnu i na druhý díl :)
      Wait for you na mě teprve čeká :D Jsem na ni zvědavá :D Všichni ji hrozně kritizují :D

      Vymazat