pondělí 2. prosince 2013

Warm Bodies! - Creepy and funny :)


Dneska jsem neodolala a podívala se na film Warm Bodies (Mrtví a neklidní), který jsem ze začátku odsuzovala i jako knižní podobu. Všichni se tehdy zamýšleli nad tím, když už tu máme lásku mezi lidskou dívkou a upírem nebo vlkodlakem, proč neudělat i verzi se zombie. A roku 2010 byl titul Warm Bodies venku. Děsila jsem se filmového zpracování. Prakticky jsem se na film dívala jen z toho důvodu, že jsem neměla zrovna co dělat. Hlavní hrdina mi přišel děsivý a nepřitažlivý. Když kdysi začaly spekulace o zfilmování této knihy, musela jsem se do ní začíst, ale dlouho jsem to nevydržela. Měla jsem zkouškové období a skripta měly přednost. Pak už jsem se k ní nevrátila. Škoda. 

Film byl na jednu stranu děsivý, nechutný a místy skoro strašidelný, ale na druhou jsem se u něj několikrát neskutečně zasmála! Opravdu je dobrý! Musí se brát s náhledem a člověk se na něj musí trošku připravit, ale myšlenkové pochody a ztvárnění zombie jsou místy neuvěřitelné! :) A z tohoto důvodu jsem se rozhodla, že se s vámi o něj podělím! Kdo má rád sci-fi/fantasy romance určitě nepohrdne!


Jen jsem viděla začátek traileru a musela jsem se smát! Rozhodně si ten film pustím víc, než jen jednou! :D

A teď něco málo ke knize

Originální název je Warm Bodies a autorem je Isaac Marion. Kniha byla poprvé vydaná roku 2010. Počet stran paperbacku je 240 a pevných desek 239. V ČR byla kniha vydaná pod názvem Chutná těla (dost příšerné) a to nakladatelstvím Argo roku 2012. Kniha je vázaná a má 256 stran. Můžete si ji zakoupit ZDE
Jak jsem zmiňovala již předtím, recenzi poskytnout zatím nemohu, jelikož jsem knihu nedočetla. Snad tomu bude časem jinak. A taky mi nezbývá nic jiného, než Warm Bodies přidat do mého seznamu knih, které bych ráda viděla reálně ve své knihovničce!

Česká anotace na stránkách nakladatelství:

Nechutně vtipný a zároveň dojemný horor nám nabízí netradiční pohled na těžký (ne)život jednoho existenciální krizí sužovaného zombíka. Touží po prožitcích a vzpomínkách, ale paměť mu po nesmrti příliš neslouží. Aby se vůbec dostal k nějaké duševní potravě, sežere mozek zamilovaného mladíka. Následkem tohoto činu se zamiluje do stejné holky jako jeho oběť. Příběh Romea a Julie po konci světa může začít.






Anglická anotace na Goodreads:
'R' is a zombie. He has no name, no memories and no pulse, but he has dreams. He is a little different from his fellow Dead.

Amongst the ruins of an abandoned city, R meets a girl. Her name is Julie and she is the opposite of everything he knows - warm and bright and very much alive, she is a blast of colour in a dreary grey landscape. For reasons he can't understand, R chooses to save Julie instead of eating her, and a tense yet strangely tender relationship begins.

This has never happened before. It breaks the rules and defies logic, but R is no longer content with life in the grave. He wants to breathe again, he wants to live, and Julie wants to help him. But their grim, rotting world won't be changed without a fight...
 

Teď už mi zbývá se jen zeptat: Četl jste někdo knihu? Líbila se vám? A viděli jste film? Co říkáte na něj? :) Piště do komentářů! Jsem moc zvědavá!

Stefanie G.
 


4 komentáře:

  1. Ja som videla prvých 20 minút, lebo mi to všetci odporúčali a potom som to znechutene vypla, že je to ako zombie Twilight...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě osobně Twilight nikdy tak nerozesmálo, tak jako tohle :D Má to něco do sebe :D Ale jak jsem psala na začátku je to prostě jiná variace na lásku mezi lidskou holkou a něčím podivným... S tím rozdílem, že zombíci se aspoň promění zas zpátky v lidi :D

      Vymazat
  2. Já jsem dřív viděla film a ten se mi docela líbil, hlavně jsem se u něj nasmála :) a nedávno jsem četla i knihu a ta se mi taky líbila :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se u něj taky nasmála :D Ale na knížku se teprve chystám :) Snad nezklame :)

      Vymazat