čtvrtek 26. prosince 2013

Vánoční knižní shrnutí :)


Všem vám přeji krásný a šťastný rok 2014! :) Po delší odmlce jsem zpět a přidávám knižní shrnutí.
Letošní Ježíšek byl z mé strany zahrnut vlastně jen knižními přáními. A povedlo se! Seznam se sice o tolik nezúžil, ale přece jen se o něco málo zkrátil! Některé příběhy mi pod stromečkem chyběly, z jiných jsem byla překvapená. Ale teď už na jaké recenze se můžete těšit! :)

DEN CO DEN - David Levithan 
( - velmi brzy očekávejte recenzi! RECENZE ZDE :) )

Série: Den co den
Žánr: Sci-fi a fantasy - Romány
Rok vydání: 2013

Počet stran: 344
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná


Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

--♥--

MÉ SLADKÉ ŠESTNÁCTÉ STOLETÍ - Rachel Harris


Série: Mé sladké šestnácté století
Žánr: Sci-fi a fantasy - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 256
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná


Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii. 

Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?


--♥--

DÝCHÁNÍ POD VODOU - Alex Flynn 
( - na tu se opravdu moc těším!)

Série: Dýchání pod vodou
Žánr: Literatura světová - Romány
Rok vydání: 2013
Počet stran: 214
Nakladatelství: MOBA
Rok vydání originálu: 2001
Vazba knihy: vázaná

Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.
--♥--

TAJEMSTVÍ ELLY A MICHAELA - Jessica Sorensen

Série: Tajemství
Žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 256
Nakladatelství: Domino
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná s přebalem

Chtěla se stát někým jiným. A on chtěl, aby zůstala stejná jako dřív…
Ella dříve nosila srdce na dlani, bylo jí všude plno a zvysoka kašlala na všechna pravidla. Pak ale nastoupila na vysokou a udělala za dřívějším životem tlustou čáru. Stala se z ní nová Ella, která dělá, co se od ní čeká, je smířlivá a pečlivě skrývá všechny své problémy. Jenomže se blíží prázdniny a Ella nemá kam jet. Leda domů. A tam hrozí, že všechno, co v sobě tak pečlivě pohřbila, znovu vyplave na povrch. Zvláště když vedle bydlí Michael.
Je chytrý, sexy a sebevědomý. Dokáže se Elle dostat pod kůži jako nikdo jiný. Ví o ní všechno, zná její nejtemnější tajemství. Odjakživa ji miloval a teď je odhodlaný probudit v ní znovu takovou Ellu, jaká byla dřív. A je ochoten pro to udělat cokoli...

--♥--

KRÁSNÁ KATASTROFA - Jamie McGuire

Série: Beautiful
Žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání originálu: 2011
Vazba knihy: vázaná

Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.

--♥--

VELIKOST L ZNOVU NA SCÉNĚ - Meg Cabot

(a tedy nejspíš recenze i na celou tetralogii)


Série: Heather Wellsová
Žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 304
Nakladatelství: BB art
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná

Bývalé popové hvězdičce Heather Wellsové, která nyní pracuje v New Yorku na neblaze proslulé „koleji smrti“, osud konečně ukazuje laskavější tvář. V novém vztahu je nebývale šťastná, zbavila se pár přebytečných kil a navíc jsou prázdniny. Idylka však netrvá dlouho: superstar Tania Traceová se ocitá v nebezpečí a najde útočiště právě u Heather na koleji. A tak se Heather, ačkoli ji nezvaná návštěva pranic netěší, opět ocitá ve víru událostí a zapojuje se do pátrání po člověku, který se na cestě za svým cílem nezastaví ani před vraždou.

--♥--

EASY? - Tammara Webberová

Žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 308
Nakladatelství: Jota
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná s přebalem

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...
Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.
Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

--♥--


MOŘE KLIDU - Katja Millay


Žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 366
Nakladatelství: Domino
Rok vydání originálu: 2012
Vazba knihy: vázaná s přebalem

Osamělý kluk. Citově křehká holka. A zázračná síla druhých šancí.
Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý.
Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života.
Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.


--♥--

A jaké knihy donesl Ježíšek vám? Máte nějaké knižní předsevzetí pro rok 2014? :) 



Povídejte přehánějte, jsem zvědavá!

Stefanie G.


2 komentáře:

  1. Easy jsem taky dostala. Moc ráda bych si přečetla Moře klidu, Mé sladké 16. století a Tajemství Elly a Michaela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych řekla pravdu, nevím, co číst dřív :D Dočetla jsem hned po Vánocích Den co den, tak budu psát recenzi a teď jsem se začetla do Dýchání pod vodou a mezitím pročítám Město z kostí :) Nějak se mi to nahromadilo :)

      Vymazat