sobota 24. října 2015

Mia Sheridan - Archerův hlas (RC)


Špatné věci se nestávají proto, že si je lidé zaslouží. Tak to prostě nefunguje. Je to prostě... život. A bez ohledu na to, kdo jsme, musíme přijmout, co nám život přinese, jakkoli hrozné to může být, a přesto jít dál, přesto se zamilovat, přesto doufat... a věřit, že to všechno má svůj důvod. Že ta cesta, na kterou jsme se vydali, má svůj důvod. A věřit, že nejvíce světla září v těch, kteří nesou nejvíc ran. 
- Archerův hlas, Bree


Archer’s voice, neboli Archerův hlas, jsem měla ve svém Kindlu už nějakou chvíli právě v angličtině, jenže jsem se k němu neměla čas dostat. Když vyšel i v češtině, neodolala jsem!

Když Bree Prescottová dorazí do ospalého městečka Pelion ve státě Maine, doufá, že zde konečně nalezne mír, po kterém tolik touží. Zde se setká s Archerem Halem, mužem, který skrývá temná tajemství. Mužem, kterého ostatní nevidí. Archerův hlas je příběh o ženě mučené vzpomínkami na jednu strašnou noc, a muži, jehož láska je klíčem k její svobodě. Je to příběh o mlčenlivém muži, který žije s trýznivou ránou, jež je důsledkem dávné děsivé události, a ženě, která mu pomáhá najít jeho hlas. Je to příběh o utrpení, o osudu a především o mocné síle lásky.

Originální název: Archer’s Voice
Série: Znamení lásky
Autor: Mia Sheridan
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 384
Klíčová slova: NA, drama, romantika, erotika
Přibližný doporučený věk: 18+

On mlčenlivý, Ona odvážná
Vidíte tu obálku? Ano, je prostě lákavá! A Archera vystihuje perfektně. Když jsem knihu uviděla na Goodreads poprvé, měla jsem jasno, pak jsem si přečetla anotaci a ta mě jen utvrdila v tom, co jsem už věděla – musím si tu knihu přečíst. Jenže v angličtině na ni nebyla ani nálada, ani čas. Než jsem se nadála, bylo vyhlášené její vydání v češtině a v tu chvíli jsem věděla, že si ji nenechám ujít.
Bree utíká z domova, aby za sebou nechala všechny ty strašné vzpomínky na poslední měsíce. Chce si oddechnout, vše si promyslet a hlavně začít znovu, pokud to půjde. Její kamarádka jí to sice vymlouvá, ale je to zbytečné. Městečko Pelion je právě to, co zrovna potřebuje. Nejen, že jsou všichni velmi milí, ale také se všichni znají. A právě zde narazí na nemluvného, zarostlého a tajemného Archera Halea. A od té chvíle, co se jí před ním vysype z tašky celý nákup, na něj nemůže přestat myslet. Před očima a s pomocí ostatních lidí v městečku, se jí otevírá jeho smutný příběh a Bree je rozhodnutá, že chce Archera poznat blíž. Jenže to ještě netuší, že je tu ještě někdo, kdo o ni má zájem – Archerův bratranec Travis.
Tak jako Archer, i Bree má kostlivce ve skříni a bolestivé vzpomínky na domov. A když se spolu ti dva pomalu sbližují, ani si neuvědomí, že jeden druhému pomáhá zotavit se z životních ran.
I když se kniha může zdát vcelku jednoduchá, narazíte v ní na mnoho zvratů. Ze začátku vám slibuje poklidný start, krásné seznámení, přátelství a snahu, Pak ale přijde první nečekaná chvíle jako hrom z čistého nebe a vás to zaskočí, pak je tu další a další a nakonec samotný závěr, za který jsem autorce chtěla vytrhat všechny vlasy na hlavě! To se nedělá! Ale právě ta událost udělala knihu o to lepší. Možná i těchto několik zvratů, které ovšem můžete z velké části předpokládat dopředu, knihu posunulo z průměrných new adultovek do vyššího kruhu (na Goodreads má ohromné hodnocení 4,5*!!!). Ale i přes své neobyčejné a originální téma mě až tak nenadchla. Právě to, že jsem vše odhadla dopředu, mě připravilo o moment překvapení. Pak tu byla Bree, která svoji povahu měnila jak na běžícím páse, a nakonec ten epilog, bez kterého bych se klidně obešla… A to nemluvím o bezpočtu zbytečných erotických scén. Kdyby je autorka proškrtala a rozhodla se ponechat jen ty významné, rozhodně by udělala líp. Takto na mě kniha působila pouze slabším nadprůměrem a nejsem si až tak moc jistá, jestli si od autorky přečtu i další knihy.
Co se postav týče, je jich zde opravdu hodně. Setkáte se s vyprávěním z pohledu Bree ze současnosti, ale také z pohledu Archera, kde se současnost prolíná s jeho příběhem z minulosti (a tyto části opravdu stojí za to!). Bree si mě jako hlavní postava získala hned ze začátku, jenže pak – ano, v té chvíli, kde se hrdinky začnou chovat jako blbky – se začala chovat přesně tak, jak to nesnáším. Naštěstí si to ale zase vyžehlila, jenže ne na dlouho. A tak to šlo po celou dobu knihy. Naopak Archer (ááách...)… Toho si nešlo nezamilovat! Musíte se do knihy začíst, abyste pochopili proč. A já vám nechci vyzrazovat to největší tajemství z knihy, protože ani já to před přečtením nevěděla a jsem za to ráda, jinak bych byla připravená o to naprosto nejlepší, co kniha nabízí! Už jen kvůli Archerovi si knihu přečtěte! 
Jenže k těmto dvěma postavám samozřejmě přibylo ještě pěkné množství dalších. Ať už to byl Travis, který na mě zapůsobil velmi dobře, ale pak jsem ho jen chtěla mlátit pokaždé, když se objevil, stejně tak jako jeho matku Victorii Haleovou. Na druhou stranu tu ale byla Breeina zaměstnavatelka Maggie a její muž Norm, kteří knihu pěkně prosvětlili, stejně jako Breeina sousedka Anna. O postavy tu prostě nebyla nouze.
Na závěr už mi nezbývá než říct, že je tato kniha určitou jedinečností ve svém žánru. Už jen pro to téma stojí za to si ji přečíst! Já toho nelituji a nebudu, i když se pro mě nevyšplhala výš, než jen na 3,5 hvězdičky. Není to tím, že by se mi nelíbila, ale už jsem četla i lepší. Nicméně Archer zůstane v mé paměti ještě pěkně dlouhou chvíli! Takže pokud máte rádi NA, erotiku, romantiku a trochu toho drama ve stylu J. Lynn, Archerův hlas je psaný přímo pro vás! 

Hodnocení:

Za recenzní e-knihu děkuji portálu PALMKNIHY.cz.
Stefanie G.

6 komentářů:

  1. Wau...No já právě slšela, že je kniha taková..spíše průměrná. Čekám prostě romantickou eroťárnu. Trochu se ale bojím konce, nemám ráda špatné konce. Určitě si knihu přečtu ale asi zvolím epub. Chválím recenzi, nic nevyzradila a přesto se člověk něco dozví:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já neříkám, že má konec špatný :) Toho se bát nemusíš :) A děkujiii!

      Vymazat
  2. Taky mě dost navnadila obálka, ale narozdíl od tebe mě anotace neutvrdila, ale naopak odradila. Tenhle typ knih až tak často nevyhledávám. Mimochodem recenze se krásně četla. :)

    Byla jsi úspěšně přidána do seznamu knižních blogerů - http://www.cathychloupkova.cz/2015/12/knizni-blogeri.html . :) Děkuji za vyplnění a případné šíření seznamu dál. :)

    OdpovědětVymazat
  3. I když se mi líbila tvá recenze, tak se u mě kniha přečtení stejně nedočká. Má nádhernou obálku, ale... něco mi na té knize příšerně vadí. Jen bohužel nevím co.

    Přeji šťastné a veselé..:)
    Cathy Chloupková
    CathyChloupkova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec vůbec ne? Ona je taková zvláštní a jiná, než knihy, co jsem zatím četla, ale je pravda, že na další knihy ze série se asi nevrhnu :)
      Dodatečně přeji jen to nejlepší do nového roku :))

      Vymazat