pátek 21. srpna 2015

TAG The Courtship Book Tag



1. Fáze - Prvotní přitažlivost

Knížka, kterou sis koupila kvůli krásné obálce.
Pád od Lauren Kate, jednoznačně. Sice je takových knížek víc, ale tahle pro mě v tu dobu byla nejkrásnější. Příběh se mi sice až tak nelíbil, ale řekla jsem si, že to zkusím. Nakonec jsem si koupila celou sérii, ale přečtený mám pouze první díl a nevím, jestli se ještě dostanu ke všem. Každopádně toho rozhodnutí nelituji :)
A druhou takovou byla Píseň krve.



2. Fáze - První dojem

Knížka, která tě dostala svou anotací.
Amy & Roger: Na cestě. Věděla jsem, že se mi kniha bude líbit, protože prostě miluju knihy, které v sobě mají schovaný roadtrip po USA!



3. Fáze - Sladké řeči

Knížka, která tě dostala díky stylu, kterým je napsána.
Takových knih je víc. Mnoho z nich v angličtině, například Miss Me Not, mnoho z nich přeložených (Wicca, Poslouchej, Muzeum prazvláštních věcí, Včera tě budu milovat,…). Ale pokud mám vybrat jen jednu, na kterou ráda vzpomínám, asi by to byla Esej o tragédii.



4. Fáze - První rande

První díl série, který tě přiměl koupit si zbytek.
Těch je taky moře! Ale za mě je to hlavně Zavržený! Pak Vampýrská akademie nebo Fifty Shades



5. Fáze - Pozdní noční hovory

Knížka, která tě přiměla zůstat vzhůru celou noc.
Celou noc jsem vzhůru už dlouho nezůstala. Většinou odpadnu už kolem druhé. Ale dřív jsem zůstávala klidně vzhůru do čtyř nebo do pěti… Ale tak daleko mi paměť asi nesahá. Jako jedinou si pamatuji Fallen Too Far od Abbi Glines.



6. Fáze - Vždycky v mé mysli

Knížka, o které jsi nemohla přestat přemýšlet.
Blink Once od Cylin Busby. Ta kniha má v angličtině prostě něco, kvůli čemu jsem se nemoha odtrhnout. V češtině ne. Překlad je děsný. Ale v angličtině to byla lahoda pro moje srdce.



7. Fáze - Fyzické sblížení
Knížka, která tě zaujala tím, jaká je na omak.
KOSTIČAS! Jednoznačně! Ještě teď se s ním občas ráda „mazlím“. :D



8. Fáze - Setkání s rodiči

Knížka, kterou bys doporučila rodině a známým.
U nás v rodině máme každý jiný styl. Každý máme rádi jiné žánry. Ale nejspíš bych doporučila Tajemství nebo knihu Muž, který chtěl být šťastný.




9. Fáze - Přemýšlení nad budoucností

Knížka nebo série, u které si jsi jistá, že ji budeš číst ještě mnohokrát.
Série: Zavržený. To je moje srdcovka. Už teď jej mám přečteného tolikrát, že první díl znám zpaměti. To stejné platí i o Vampýrské akademii a o sérii Fallen/Rosemary beach od Abbi Glines. A myslím, že se k těmto dvěma sériím přidá i Kostičas, Měsíční kroniky nebo Bavettovi.
Knížka: Poslouchej. Tu už mám přečtenou taky mnohokrát a ráda se k ní vracím.





10. Fáze - Sdílej lásku!

Koho do TAGu označuješ?
Jelikož i já se na pozvání GiraffeAndy přidala jen tak dobrovolně, označuji také všechny, kterým se tento TAG líbí. :)

Stefanie G.

6 komentářů:

  1. Super TAG! Také jsem ho vyplňovala. Spoustu z těchto knih jsem četla... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka Pádu se mi až tolik nelíbí... dřív se mi podobné hrozně moc líbily, ale v poslední době se mi vcelku rapidně změnil vkus :D A obálka Písně krve je krásná :)
    Co? V Amy a Rogerovi je roadtrip? Proč mi to ještě nikdo neřekl? :D To chci číst! :D
    Kostičas jsem měla půjčený z knihovny, takže mě to sice strašně štve, ale díky protivnému igelitovému obalu vůbec netuším, jaká je na omak. :D
    Super tag! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Amy & Roger jsem četla někdy v dubnu a moc se mi moc líbilo hlavně proto, že to byla úplně jiná romantika, než jsme zvyklí a pro mě uvěřitelná a hrozně milá. Navíc jsem si tu knížku vybrala pro cestu do ciziny, tak jsem otlačený zadek a papání ve fast foodech prožívala s hlavními hrdiny :) Vůbec mám autorku moc ráda :)
    Esej o tragédii mě poměrně zklamala, ale hrozně moc by se mi líbilo, kdyby z ní udělali audioknihu, když je to...však víš...přepsané audio :D Už jsem psala i do One hot book, ale nevím, jestli to uskuteční :)
    Vampýrská akademie je navzdory příšerným obálkám supr :)
    Ostatní jsem nečetla, ale s Kostičasem jsme se dotykově už taky sblížili, jen jsem ho ještě neotevřela :D Super odpovědi :) Taky se nechávám tímhle tagem pomalu strhnout :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto je veľmi zaujímavé :) The Secret milujem a určite by som ho aj ja odporúčila rodine i známym. A knižka na omak? Tak to teraz určite idem hľadať v kníhkupectvách

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímalo by mě jak sháníš eng knížky :o Já čtu zásadně v češtině, k eng nemám ani přístup -_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V univerzitní knihovně, v dalších knihovnách, pak Book Depository, Better World Books a Nejlevnější knihy :) Dřív Arara, ale tam jsou drahé a vadilo mi, že mi občas došel jiný přebal, než jaký měli na stránkách... Je toho hodně, stačí hledat... Třeba u Dobrovského objednají zahraniční knihy i na objednání...

      Vymazat