středa 18. března 2015

Christina Lauren - Vášnivý svůdník (Wild Seasons #1) (RC)

"Budu v Hiltonu až do osmi. Koupil jsem otevřenou zpáteční letenku do Paříže. Pro tebe. Jsem optimista. Nebo blázen. To záleží na tom, koho se zrovna zeptáš."
- Vášnivý svůdník, str. 81

Christina a Lauren si mě získaly již sérií Božský. Mají úžasný talent vyprávění a navíc jsou jejich příběhy plné napětí a erotiky. Když se tedy Jota rozhodla vydat i sérii Wild Seasons, byla jsem šťastná jako blecha. J Byl ale Vášnivý svůdník tak skvělý jako třeba Božský bastard? To se dočtete v recenzi!

Románky na jednu noc by se měly prožít s někým vhodným – s někým, kdo je magicky svůdný, nebo naopak úplně politováníhodný. Rozhodně ale ne s někým, jako je on.

Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, vyděšená budoucností, která je jen únikovou variantou, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem – svým božským, nemravným úletem – na léto do Francie. Jen tak si trochu… zadivočit.
Když se ale za provokací a přetvářkou objeví první nefalšované city, dosavadní nezávazné dobrodružství se začíná rozplývat a Mia se musí rozhodnout. Patří do starého života, který opustila a který byl celý tak nějak šejdrem, nebo do toho podivného nového, který se odehrává doslova a do písmene na druhém konci světa?

Originální název: Sweet Filthy Boy
Série: Wild Seasons
Autor: Christina Lauren
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Jota
Překlad: Květa Kaláčková
Počet stran: 367
Klíčová slova: erotika, romantika
Přibližný doporučený věk: 18+
Jota: 328 Kč / online 262 Kč


Christina Lauren je pseudonym dvou autorek,Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.Na románu Božský bastard začala Christina Hobbsová pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu,kde vzbudila ohromný zájem.Později ho s pomocí Lauren Billingsové přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard.  [Databáze knih]

What happens in Vegas…
Toto pořekadlo platí téměř pro všechny, kteří se do Vegas vydají. Opijí se, blázní a další den si nic nepamatují až na těch několik fotek, které mají v telefonu. Jenže ne vždy jejich hříchy ve Vegas zůstanou. A obzvlášť, když se vám po prohýřené a divoké noci s naprosto sexy Francouzem na prsteníčku třpytí zlatý prstýnek. Ale to bych předbíhala J
Mia právě úspěšně získala svůj bakalářský diplom a s nejlepšími kamarádkami - Harlow a Lolou - se chystají na bláznivou cestu do Las Vegas, kde společně chtějí oslavit konec studií. To ještě ale neví, že je čeká mnohem větší dobrodružství, než čekaly. Hned první noc se Mia seznámí s těmi hlučnými hotelovými sousedy přes chodbu, kteří dělají takový randál, že se přes něj nedá spát. Když dveře otevře sexy chlápek, kterého předtím viděla v baru, je jí jasné, že se věci zkomplikují. Ansel (Francouz) je se svými kamarády Finnem (Kanaďan) a Oliverem (Australan) ve Vegas jen na pánskou jízdu a brzy mají odjíždět. Ale ani to jim nezabrání, aby se další den přidali k Mie a jejím kamarádkám a společně se opili. Děsivé zjištění druhý den - to, že se vzali - je bonus.

"J'ai envie de toi."

Musím uznat, že to byl od Christiny a Lauren úžasný nápad. Nechat tajuplného cizince, aby se setkal s americkou dívkou a nakonec ji přesvědčil, že s ním má strávit léto v Paříži… To může být sen každé druhé dívky. Obzvlášť, když se z toho cizince nevyklube žádný úchyl a dokonce na tom není ani tak špatně s penězi.
Mia není tou hloupoučkou a naivní hlavní hrdinkou. Vlastně si na bedrech nese celkem těžké závaží týkající se jejího vztahu s otcem, který ji nutí, aby studovala něco, co nechce. A pak je tu její nehoda, která ji po celý zbytek života znemožnila tančit balet, který tolik zbožňovala. Ale i přes tyto těžkosti mi chybělo větší osvětlení toho, co se jí vlastně stalo nebo víc podrobností o otci. O to byl příběh celkem ořezaný. Ansel na druhou stranu prozradil mnoho informací o sobě i o své rodině. Ale i přesto měl jedno velké, přímo obří tajemství, nad kterým jsem zůstala jen zírat, protože jsem ho ani náhodou nečekala.
Byla jsem překvapená popisy míst, na které jsem u série Božský nebyla zvyklá. Mia trávila většinu svého času poznáváním Paříže, jelikož Ansel byl po většinu času v práci. A díky těmto popisům a chvílím jsem si živě vzpomněla i na svou cestu do Paříže. Rozhodně to byla příjemná změna od toho divokého sexu.
Ano, a když už jsem u toho – sexu je v knize opravdu hodně. Ale to asi vy, co jste sérii Božský četli nebo ji znáte, tušili. A tak, jak se Christina s Lauren v Božské sérii postaraly i to, aby každý pár měl nějakou tu svoji specialitku (klidně tomu říkejte úchylka), tak na to nezanevřely ani tady. Musím říct, že to bylo občas pěkně pikantní!

"Dneska, Cerise... děkuju, žes chtěla zachránit ty ."

Nicméně i přes nečekaný a bravurně zapletený konec (Klobouk dolů, dámy! Takhle mi vyrazit dech, to se jen tak někomu nepodaří!) musím říct, že jsem z příběhu nebyla až tak nadšená jako z Božského…Možná to je tím, že byl Božský moje i jejich prvotina, ale přece jen mi přišlo, že je tu několik hluchých pasáží či zbytečných a málo propracovaných postav. Ta chemie a přitažlivost na mě taky nekoukala z každé stránky, spíš mi trvalo skoro  do konce knihy, než jsem si Miu tak nějak oblíbila. I když to asi také není to správné slovo. Řekněme, že kdyby Svůdník neměl tak skvělou perličku na závěr (Anseli, styď se! Pořád mě to rozčiluje!), a kdyby Ansel nebyl tak rozkošný, jak byl, asi bych se rozhodovala mezi 3,5 – 4 hvězdičkami. Takhle se mé hodnocení vyšplhalo na 4,5 a to především proto, že jsem se najednou přistihla, že nechci, aby kniha skončila. Že potřebuji víc informací! A to se mi nestává často J
doporučení? Pokud máte rádi erotické příběhy, jděte do toho! Nebudete zklamaní! A navíc, pokud máte rádi autorskou dvojici Christinu a Lauren, je k tomu ještě větší důvod! Pokud je neznáte, nevadí, dejte jim i přesto šanci! Já si jejich Svůdníka užila dokonale, i když mi chvíli trvalo, než jsem mu přišla na chuť. Ale jedno vím jistě, už se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože – páni! Harlow a Finn! To si nemůžu nechat ujít! J

"Pojeď se mnou na léto do Francie."

Jota připravuje!


Hodnocení:


Za recenzní výtisk velmi děkuji nakladatelství Jota
Knihu si můžete koupit ZDE!

Stefanie G.



SÉRIE BOŽSKÝ



4 komentáře: