čtvrtek 3. října 2013

Telefon / Starshow (alternativní název)

Telefon je kniha, kterou jsem začala psát už na přelomu roku 2009/2010 a dokončila ji koncem roku 2011. K jejímu napsání mě inspirovala tehdy probíhající soutěž Česko Slovenská Superstar, kde byl jedním ze soutěžících nyní již známý Miro Šmajda z Košic. Můžu říct, že právě jemu můžu děkovat za tu obrovskou vlnu nápadů, které mě v té době zahrnuly pokaždé, když jsem viděla jeho vystoupení. A taky jsem měla tu možnost potkat jeho vzdálenou tetu, která tehdy ještě pracovala v jedné pekárně poblíž místa, kde pracují moji rodiče, což byla další vlna podnětů k napsání něčeho takového, jako je Telefon. Navíc jsem se tehdy rozhodla, že vyprávění pojmu jinak, než byly doposud všechny knihy napsané (teď už se jich bohužel na takový způsob vyrojilo až až) - z pohledu hlavní hrdinky a z pohledu hlavního hrdiny.


Je to příběh o dívce jménem Blair, která je z Upper East Side v New Yorku. Její matka je spisovatelka a otec obchodní makléř cestující po celé zemi. V televizi právě probíhá celosvětově známá pěvecká soutěž Starshow a Blair má to štěstí, že její matka zaměstnává jako asistentku tetu toho nejoblíbenějšího idola z celé soutěže - Setha. Meredith, Sethova teta, se už s Blair a její rodinou několik let zná a chce udělat Blair radost tím, že jí dá lísteček se Sethovým telefonním číslem. Blair ho ze začátku nechce přijmout, ale nakonec si ho schová a použije ho ve chvíli, kdy má přijít na řadu popové kolo a Seth si je téměř jistý, že ten večer vypadne. Blair mu anonymním telefonátem dodá odvahu a ujistí ho, že to ten večer zvládne a tak se nimi utvoří ten zvláštní a nečekaně blízký vztah. Nikdy se neviděli a jen si telefonují.



Jenže když se Seth přizná, že už mu na postupu záleží méně, než na tom, aby slyšel její hlas, Blair couvne. Přestane mu brát telefony a odpovídat na esemesky. Jenže Seth to nevzdává a zažene situaci do krajních mezí - chce dobrovolně odstoupit ze soutěže, jen proto, aby se s Blair viděl.



Když už se celá věc zdá jako hotový happyend, přichází na scénu Lee, mladý muž, který spolupracuje s Blaiřiným otcem a začne věci komplikovat víc, než si Blair nebo Seth mohli myslet.



První úryvek z knihy si můžete přečíst zde. :)



Stefanie G.




Žádné komentáře:

Okomentovat